sarok, fiók, belső szerkezeti megoldások, fogantyúk

a konyha, ami belülről is megéri az árát

Egy konyha tervezése nem áll meg az egyes konyhai elemek méretezésével és térben való elhelyezésével.
Az árat nem csak a konyha mérete határozza meg, hanem a korpusz, front bútorlap típusa, és a vasalatok, szerkezeti megoldások is.
A következő fontos lépés, hogy meghatározzuk milyen típusú ajtókat, fiókokat szeretnénk.

Milyen vasalatokat használjunk, lefordítva felhasználói nyelvre – Milyen megoldásokkal tehetjük felhasználóbaráttá, ergonomikussá a konyhát? Egy vesetál a sarok konyha belső részeinek kihasználására praktikusnak tűnhet, de növel is a költségeken, holott létezik ennél egyszerűbb, olcsóbb megoldás is.
Mi csak olyan megoldást javaslunk, amivel Ön és a pénztárcája is elégedett lesz. Nem fogunk drága vasalatokat az árajánlatba tenni, amennyiben Önnek erre nincs igénye.
Olyan konyhát készítünk, ami a legmodernebb megoldásokkal és anyagokkal van felépítve, és csak azt tesszük bele, amire a vevőnek is igénye van.

Sarok megoldások

A konyhai sarok elem mindig érzékeny terület, hiszen a legtöbben (érthető módon) szeretnének minden kis zugot kihasználni. Erre több megoldásunk is van! Az, hogy Ön melyiket választja, csak attól függ, mit szeretne ott tárolni, illetve mennyit szánna rá. Nem mindegy, hogy alsó vagy felső szekrényről beszélünk, ugyanis nem minden szerkezeti elemet lehet felső szekrénybe illeszteni.
Vesetál/Sarok alsószekrény kiforduló tál

Praktikus, hiszen nem kell a szekrény mélyébe bújnunk, hogy kivehessük az edényeket.
Előnye, hogy kényelmes a használata, hátránya az ára. Nem is érdemes olcsó kategóriából választani, mert konyhát nem 2 évre választunk és amennyiben elromlik, úgy csak megkeseríti az életünket.

Két oldalon ajtós

Az egyik legolcsóbb és egyben egyszerű, de nagyszerű megoldás. Mindkét ajtó a sarokból nyílik, a teljes sarok elemet kihasználhatjuk tárolásra.

Konyhai sarok főzőlappal, mosogatótálcával

Amennyiben a sarok helyett az éleket letörve plusz munkafelületet szeretnénk, úgy behelyezhetünk főzőlapot, mosogatótálcát, alá pedig polcos megoldást tehetünk.

Egy oldalas polcos vagy polc nélküli sarok elem

Ha a sarok másik oldalát nem szeretnénk polcoknak használni, hanem más lehetőséget keresnénk, akkor ez is egy verzió. Ha polcokat teszünk bele, a belső helyekre nehezebben férünk oda, így ritkábban használt holmikat helyezhetünk ide. Ha üresen hagyjuk, úgy kukának, üres üvegeknek a tárolására ideális.

Mosogatótálca/csap alatti fiók tárolók

Rengeteg lehetőség áll rendelkezésünkre. Egy konyhán belül több féle fiók lehetőségből is választhatunk (mint azt a bemutató konyhánkban is megtekintheti). Mindez attól függ hol, s mit szeretnénk tárolni, mennyi összeget szánnánk rá, mivel olcsóbb és drágább vasalatok, megoldások is ugyan úgy elérhetőek. A mosogatótálca alatt keletkezik egy körülbelül 15 cm mély rész, amit nem tudunk kihasználni. Vagy mégis? IGEN! Nézzük, milyen lehetőségeink lehetnek!
U formájú kivágott fiók

Szivacsok, takarítószerek, kefék tárolására alkalmas fiók.

Párhuzamos fiók

Hasonló mint az U alakú, viszont itt csak két oldalt van tároló.

Kukás tároló fiók

Az egyik legideálisabb hely a kukának, mivel  szagok nem keverednek a többi eltárolt élelmiszerrel. Akár több szelektív hulladéktárolót is helyezhetünk ide.

Kihúzható alsó fiók és +tálca

Két tárolási lehetőség, egy fiók fronttal. Alulra akár alacsonyabb kuka is behelyezhető, e fölé pedig még egy kihúzható fiók.

Fogantyúk

Nem csak hagyományos fogantyút tud választani konyhájához, ha minimál stílusban gondolkodik push-open megoldást, vagy GOLA fogantyút is választhat! A fogantyú típusát legkésőbb a helyszíni felméréskor el kell dönteni.

GOLA

A GOLA fogantyú egy trendi és praktikus megoldás, ha nem szeretnénk a fonrtból kiálló fogantyút.
A design és az adott konyhai elemek döntik el, milyen típusú GOLA kerülhet fel. Lehet vízszintes és függőleges is, illetve az sem mindegy, hogy a munkalap alá, a felsőszekrényhez, vagy mondjuk két fiók közé kerül be.
Maga a korpusz oldala is be van marva, hogy a profilnak legyen helye, a front pedig üresen marad, ennek oldalát megfogva tudjuk kinyitni a szekrény ajtót, kihúzni a fiókot.
Az egyik legdrágább megoldás, sokszor több tízezer forintot kell rászánni. Ennek oka, hogy ma a profil és a kiegészítők sem olcsók, illetve a konyhabútor elemek legyártása, GOLA profil felszerelése is több időt vesz igénybe.

Szálfogantyú

Olcsóbb megoldás, mint a GOLA fogantyú de hasonlóan letisztult hatás érhető el. Maga a fogantyút hosszú szálakban vásároljuk és ezt a konyhaszekrény ajtajához vágjuk a megfelelő méretre.
A fogantyú végigfut az adott ajtó egyik hosszán.
Több színben elérhető.

Push-Open nyitás - Fogantyú nélkül!

Hagyományos fogantyú

Egyedi megoldások

A lenti ötletek bármelyikét meg tudjuk valósítani. Hogy van-e rá szükség, az kiderül a személyes találkozó alatt és a teszt kitöltése során.
Szokliba beépített kiskedvenc tálak

Mindegy, hogy macskánk vagy kutyánk van-e, kicsi vagy nagy, egyszerűen elfedhetjük a szagokat és az ételmaradékokat.
Ehhez csak a lábunkkal kell megnyomnunk a kiskedvenc etető elemet.
Próbálja ki debreceni bemutatótermünkben, ahová akár kiskedvencét is elhozhatja!