Ha konyhabútor kerül szóba, mindenki a pénztárcájához kap, hiszen az egyik legdrágább bútordarabja (ha nevezhetjük ennek) az otthonnak. Nem is beszélhetünk egyszerű bútorról, hiszen munkát végzünk a konyhaszekrényeinken, a munkalapot minden nap erőhatásnak tesszük ki, valamint gépeket építünk bele.

De milyen típusokból választhatok, ami a pénztárcámnak is megfelel? Mennyire kell kompromisszumot kötnöm?

Ha Ön konyhabútor vásárláson gondolkodik, először biztosan elkezd interneten böngészni, mi az a stílus ami megfelelne. Ez után jöhetnek a technikai kérdések, milyen gépekre, mosogatótálcára van szükségem, legyen-e beépítve, mi hova kerüljön.

Ha meg van az elképzelés, jöhetnek a konkrét konyhasorok. Adott a helyiség mérete, ebbe kell találni valami megfelelőt.

Konyha blokk, elemes konyha vagy egyedileg tervezett konyhabútor?

A konyhablokk, vagy blokk konyha a legpénztárcabarátabb megoldás, viszont itt kell a legtöbb kompromisszumot kötnünk. Ha találunk olyan konyhasort, ami pont beillik a rendelkezésre álló helyünkre, szerencsénk van!

Garantáltan megússzuk akár 300.000 Ft alatt is, mérettől függően. Ezek jellemzően kisebb konyhák, viszont sokszor plusz konyhaszekrény elemekkel bővíthető. Az alap konyha fix méretű, viszont a felsőszekrényt legtöbbször bármilyen magasságba tehetjük. A színek, anyagok adottak, a beépítendő gépeket viszont mi választhatjuk meg. A mosogatótálcát érdemes a konyha forgalmazójától megvásárolni.

Az elemes konyhák ennél több szabadságot biztosítanak. Adott méretű, színű alsó és felsőszekrény valamint kamraszekrény elemekből válogathatunk a online konyhabútor áruház kínálatából. Az elemek mérete 150 mm-től egészen 800 mm szélességig terjednek, legtöbbször 450 mm vagy 600 mm széles mosogatógépnek is van szekrény. Ez a típus eggyel drágább megoldás, de még így is találunk konyhabútort 500000 Ft alatt.

Ha valami teljesen egyedire vágyunk, vagy a hely adottságai köteleznek erre, terveztessünk konyhabútort egy erre specializálódott bútorgyártóval, asztalossal. Ebben az esetben magunk választhatunk ki gyakorlatilag mindent. Számoljunk vele, hogy ez lesz a legdrágább, mérettől és anyagtól függően kb. 500.000 Ft-tól 1.500.000 Ft-ig egy szép, igényes, magasfényű konyha lehet a miénk. Ha Debrecen közelében keresnénk konyhabútort, akkor ne felejtsük el a KIKOL Bútor webáruházat!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük