Egy átlagos háztartásban szinte minden nap keletkezik mosatlan edény és mosott is. Hogyan rejtsük el őket?

A konyhában zajlik a napunk egy meghatározó része, amikor összegyűlik a család és étkezünk. Sokszor csak rohanva bekapunk valamit és a tányért a munkapultra, vagy mosogatótálcába helyezzük. Innen viszont már nehezebben kerül a mosogatógépbe vagy a tiszta edények közé. Rohanunk, és nem minden nap tudunk időt szakítani a mosogatásra és tiszta tányérok elpakolására.

Nincs is ezzel baj. Nem mi vagyunk az otthonunkért, hanem az otthon van értünk!
Legyen úgy kialakítva a konyha, hogy az napi szokásainkat szolgálni tudja, ne kelljen szégyenkeznünk az aktuális állapota miatt. Hogy elrejthessük a mosatlan vagy tiszta edényeket, tányérokat, több megoldást is mutatunk!

Mosott tányérok szárítása a konyhában

A szárító legyen a felsőszekrénybe építve

A felsőszekrény alja nyitott, polc helyett pedig egy fém vagy más anyagú szárító található. Legjobb, ha a mosogató felett van, így a víz le tud csepegni zavartalanul.

Legyen egy magas pult, a mosogatótálca pedig elrejtve mögé

Így a konyha belsejéből ugyan látszik minden, de egy vendég a helyiségen áthaladva nem veszi észre, és minket sem zavar úgy a látványa.

Mosogatógép

Nagyon jó és olcsó beépíthető mosogatógépeket találunk, ezek minden esetben meg is szárítják az edényeket, így azok egyenesen a konyha polcaira vándorolhatnak. A legáltalánosabb szélességük 45cm vagy 60 cm, így ha kevés helyünk van is könnyen beépíthetjük a konyhába.

Választhatunk 3 féle típusból beépítés szempontjából:

  • Teljesen beépített (az ajtó teljesen a konyha frontjával megegyező)
  • Részben beépített (a mosogatógép panelje látszik, a többi rész a konyha frontja)
  • Beépített, de saját fronttal rendelkezik (a mosogatógép eleje így látszódni fog)

Csöpögtetős mosogatótálca

A mosogatótálcának van egy egyenes felülete. Ez alatt nem kell a mosogatótálcával megegyezően kialakítani az alsószekrényt, lehet alatta fiók, polc vagy bármi más. Praktikus, hiszen nem kell külön edény szárítót tennünk mellé, ami ronthatja a látványt. A mosott edények így is látszani fognak, de valamivel elegánsabb megoldás, mint odatenni egy műanyag vagy fém csöpögtetőt.

Mosatlan edények tárolása a konyhában

Nos erre csak a mosogatótálcát tudjuk javasolni, vagy egy fentebb is említett mosogatógépet. Vagy azt, hogy minden nap mosogassunk el. 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük